Αντλίες Θερμότητος

Όλα ξεκινούν από τον ήλιο. Ο ήλιος θερμαίνει την ατμόσφαιρά μας και το στερεό φλοιό της γης. Μέσα σε ένα χρόνο, η ενέργεια που φτάνει στη γη από τον ήλιο είναι 50 φορές μεγαλύτερη από την ετήσια κατανάλωση ενέργειας στον πλανήτη μας. Έτσι ο ήλιος αποτελεί μία τεράστια, ανεξάντλητη πηγή ενέργειας.

Τις ηλιόλουστες ημέρες μπορείτε να αισθανθείτε τη θερμική ενέργεια του ήλιου στο σώμα σας ακόμα και τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

Γιατί λοιπόν ο κόσμος διστάζει;
Οι αντλίες θερμότητας αποτελούν μυστήριο για πολλούς. Η έννοια της μεταφοράς «θερμότητας» από μία ψυχρή πηγή προς ένα ψυχρό εσωτερικό ενδέχεται να μην είναι αυτονόητη για όλους, τουλάχιστον με την πρώτη ματιά.

Πώς λειτουργεί;
Μία αντλία θερμότητας δε χρειάζεται παρά μόνο μία πηγή θερμότητας (τον αέρα του περιβάλλοντος), δύο εναλλάκτες θερμότητας (ένας για απορρόφηση και ένας για την έκλυση θερμότητας) και μία σχετικά μικρή ποσότητα κινητικής ενέργειας για να συνεχίζει το σύστημα τη λειτουργία του.

H αντλία Era Therm της Inventor προσφέρει τη δυνατότητα σύνδεσης με μπόιλερ για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, για οικιακές ή κεντρικές εφαρμογές. Μπορείτε, επίσης να συνδέσετε την αντλία με το καλοριφέρ του σπιτιού σας χωρίς επεμβάσεις στο εσωτερικό.

Με την αντλία Era Therm, μπορείτε να έχετε ένα ζεστό σπίτι ακόμα και σε ακραίες εξωτερικές θερμοκρασίες.

 

Συμπιεστής – ο ακρογωνιαίος λίθος των αντλιών θερμότητας
Καθώς το ρευστό λειτουργίας διέρχεται από τον εξατμιστή και απορροφά θερμότητα από τον αέρα, μετατρέπεται σε αέριο. Εδώ έρχεται να παίξει το ρόλο του ο συμπιεστής, η καρδιά δηλαδή του συστήματος. Όταν συμπιέζεται ένα αέριο η θερμοκρασία του αυξάνεται.
Μέσα στο σπίτι σας (στον εναλλάκτη της εσωτερικής μονάδας) γίνεται η δεύτερη εναλλαγή θερμότητας όταν το υπέρθερμο αέριο συμπυκνώνεται και εκλύει θερμότητα η οποία με τη σειρά της ζεσταίνει το σπίτι σας.

 


 

Ενδοδαπέδια Θέρμανση

Η ενδοδαπέδια θέρμανση, με θερμό νερό χαμηλής θερμοκρασίας, έχει κατακτήσει την τελευταία 15ετία στην Ελλάδα ένα σημαντικό μερίδιο στην θέρμανση των σύγχρονων κτιρίων. Τα πολλά της πλεονεκτήματα ειδικά σε χώρους με υψηλές απαιτήσεις ανέσεως την κάνουν να ξεχωρίζει και να κερδίζει ολοένα και περισσότερους ¨οπαδούς¨.

Τα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης - δροσισμού σας εξασφαλίζουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, ομοιόμορφη κατανομή της θέρμανσης και του δροσισμού σε ολόκληρο το σπίτι σας, απαλλάσσοντας οριστικά τους χώρους του, από τα αντιαισθητικά και ενεργειακά σπάταλα θερμαντικά σώματα και μονάδες κλιματισμού. 

Η εταιρεία μας εγγυάται:

Μια ολοκληρωμένη μελέτη - εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης απο το εξειδικευμένο συνεργείο μας, με ασφαλή λειτουργία, υγιεινές συνθήκες και συνθήκες άνεσης, αόρατη εφαρμογή και υλικά υψηλής ποιότητας.

Γνωρίζοντας την ενδοδαπέδια

Η ενδοδαπέδια θέρμανση θεωρείται καινοτομία στο πεδίο των εφαρμογών θέρμανσης και αποτελεί τεχνική που πρωτοεμφανίζεται στην αρχαιότητα με βασική καύσιμη ύλη τα καυσόξυλα και μέσο μετάδοσης τον αέρα, που διαχέονταν σε υπόγεια κανάλια κάτω απο το δάπεδο. Τα τελευταία τριάντα χρόνια και σχεδόν παράλληλα με την εμφάνιση των πλαστικών σωλήνων, ξανακάνει έντονη την παρουσία της με εξελιγμένες τεχνικές μεθόδους εφαρμογής.

Επίσης η ενδοδαπέδια θέρμανση μπορεί το καλοκαίρι να μετατραπεί σε ενδοδαπέδιο δροσισμό, απλά διοχετεύοντας κρύο νερό στο δίκτυο των σωληνώσεων, αποφεύγοντας την ψύξη με ενεργοβόρα κλιματιστικά μηχανήματα και ανθυγιεινα ψυχρά ρεύματα αέρα, θόρυβο, δυσοσμία.